Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Skjulte Hensikter​

- et herlig annerledes og spennende underholdningskonsept -

EKSEMPLER PÅ SKJULT TEATER-OPPLEGG:

Sprø servitører

Middagen begynner rolig og dannet, men etthvert begynner noen av servitørene å avsløre snodige karaktertrekk. En lattermild australsk dame snakker så gebrokkent at hun er vanskelig å skjønne. En annen ser dårlig og trenger hjelp av gjestene. Og en mannlig servitør småprater og flørter ganske åpenlyst med de kvinnelige gjestene. En kvinnelig servitør er tydeligvis denne mannens forlovede og kollega, og blir stadig mer sjalu. En privat krangel er på vei...

Ulike opptrinn fanger gjestenes oppmerksomhet. Og gjestene selv er aktive deltakere i opptrinnene. Fordi spillet bygges forsiktig og gradvis opp, vil gjestenes reaksjoner være svært forskjellig: Noen vil vantro følger med, sjokkert og forarget. Men stadig flere vil le etterhvert som de skjønner hva som foregår, og hvem av servitørene som er ”falske”.

Mot slutten av middagen avsløres spillet på en svært underholdende måte, og avhengig av opplegg og antall servitører kan også noen cabaret-lignende nummer avslutte vårt besøk, evt. også standup med intern humor fra firmaet.

Alle aktørene er profesjonelle skuespillere som gjør det hele til en middag gjestene sent vil glemme (og her er det faktisk ingen floskel!). 

Forvirret turguide

Ombord på bussen kommer en turistguide lett heseblesende. Han er iført guideuniform a la svenske reiseledere. Og snakker svensk.

Ganske kjapt skjønner vi at han er usikker og fersk. Han stotrer og er usikker mens han forteller at han skal fortelle dem litt om den her vakra staden – Bergen. –Men nu er jag ny her, så jag behøver lite hjelp från min guidebok om presis Bergen.

Han leter, stadig mer febrilsk nedi bagen sin, for å finne boken om Bergen. Uten å lykkes. Det ender med at han må begynne å fortelle om Bergen uten boken sin. Og det er helt tydelig at han er helt blank på kunnskaper. Blander sammen en smørje om Fisketorget i Bergen, Holmenkollen og Henrik Ibsen, forteller at Edvard Grieg var fast kunde på bensinstasjonen vi ser til venstre, kommer med helt sinnsyke fakta, helt tydelig oppdiktet. Når situasjonen er fullstendig absurd, og folk bare ler av virvarret, avslører han spillet. Forteller at han egentlig er standup-komiker.

Fortsetter med 10-15 minutter standup som har med reise, kurs o.l. å gjøre, evt. kan det spesialskrives stoff om firmaet som er i bussen.

En annerledes og spenstig start på konferanseoppholdet, like gjerne som overraskende innslag på Blåturen.

"Motiverende" foredrag

Foredragsholder blir presentert, han skal holde et foredrag om motivasjon. Har også med seg en usikker kvinnelig medhjelper. Han snakker om viktigheten av å oppmuntre sine ansatte, være positiv. Imens klarer medhjelperen å surre, miste, rote med plansjer o.l. Etter noen skarpe blikk klarer ikke motivatoren la være, begynner å gi medhjelperen korreks, etterhvert småkjefter han på medhjelperen.

Det utvikler seg, hun blir mer og mer nervøs, motivatoren stadig mer oppgitt og irritert. Til slutt bryter hun ut i gråt, sier hun ikke orker mer, han behandler henne som en slave, slenger dritt og er bare opptatt av seg selv. Han prøver å roe henne ned, men hun forsvinner ut. Pinlig pause - motivatoren prøver å glatte over, sier han kommer straks tilbake, de kan se en video imens.

På videoen sees de samme to, som smilende avslører at tilhørerne er blitt lurt!!

Opptrinnet er en tydelig måte å få synliggjort at: det viktigste er ikke hva vi sier til våre kolleger, men hva vi gjør i praksis. Ypperlig som en innledning til debatt om samsvar mellom teori og praksis i bedriften.

'Tekniker' i nød

En foredragsholder sliter med å få en mikrofon til å virke i konferansesalen. Ber om hjelp fra hotellet/arrangør, og en selvsikker tekniker opp, sjekker utstyret. Får det ikke til å virke. Forteller at dette er typisk for dette utstyret. Trenger hjelp av publikum for å få det til å virke, sier han:

-Erfaringsmessig kan det hjelpe dersom micen får en kraftig nok stimulans til å starte fikser-lamellen. Kan noen med kraftig stemme komme opp og rope høyt?

-Det kan faktisk være kontakten ut til høyttaleren som er problemet. Dersom den er for lavt plassert, kan dette oppstå. Kan du der borte løfte opp høytaleren - ja, kan du bare holde den sånn på fanget til vi har funnet feilen?

-Kompliserte spenningsforhold i rommet gjør også at for mange mennesker til høyre i salen kan medføre fuktighetsforstyrrelser. Kan alle flyte seg over til høyre side? Osv..

Når han har fått folk til å gjøre diverse snodige ting ber ham dem sitte helt i ro mens han henter en cexo-plugg. Etter noen sekunders stillhet kommer møteleder/sjef for bedriften inn, slår elegant på mikrofonen og ønsker folk god morgen, takker for innsatsen på morgenkvisten. Og får inn teknikeren for å takke ham også...

En populær og effektiv måte å vekke folk til en ny dag!

Nyansatt

Vi infiltrerer middagen gjennom å plassere en av skuespillerne ved bordet som en av gjestene. I denne settingen kan skuespilleren innta en funksjon som på forhånd er valgt ut sammen med deg - f.eks. kan han/hun spille nyansatt kommunikasjonsansvarlig - med en noe alternativ tilnærming til kommunikasjon - og på ingen måte en mester i å kommunisere spesielt godt selv, noe som tydelig kommer til uttrykk ettersom måltidet skrider frem. Denne rollen holder gjerne en passe skrullete tale, og fletter idéellt sett inn interne ting om bedriften som er avklart på forhånd. Den 'nyansatte' har gjerne også voldsomme ambisjoner og visjoner om sære måter å styrke kommunikasjonen på, som å foreslå teatergruppe hver onsdag fra kl 12-15 - og selvsagt da at de 'tapte' arbeidstimene må hentes inn igjen hver lørdag. Vi garanterer at gjestene dine kommer til å rive seg i håret, og/eller gi seg ende over og le høyt!

Vi setter også stor pris på å utvikle nye idéer og skreddersy karakterer og opplegg til hver enkelt kunde, og brainstormer gjerne sammen med deg.